مشاوره و رفع اختلالات جنسی

فراد مبتلا به مشکلات جنسی دارای فانتزی‌های جنسی، تمایلات یا رفتار‌های جنسی غیر طبیعی و ناهنجار هستند که افراد ناخواسته دیگر را نیز درگیر می‌کنند. مشکلات جنسی به دلیل اینکه شامل موضوعات غیر انسانی، کودکان یا سایر افراد ناراضی می‌شود و در مواردی با تحقیر شدن فرد یا شریک جنسی اش همراه است، مشکلات و پیامدهای منفی متعددی برای فرد به لحاظ قانونی و اجتماعی، شریک جنسی اش و سایر اعضای جامعه به همراه دارد. بنابراین درمان انواع اختلالات جنسی علاوه بر اینکه در سازگاری روانی بیشتر فرد مبتلا و بالا بردن کیفیت زندگی اش موثر است، مانع از قربانی شدن افراد و امنیت بیشتر در سطح جامعه حائز اهمیت است.

به چه مواردی مشکل جنسی گفته میشود؟

به طیف گسترده ای از مشکلات که قبل، حین یا بعد از رابطه رخ میدهد، مشکل یا اختلال جنسی گفته میشود. چرخه ی واکنش جنسی (توالی تغییرات عاطفی و فیزیکی که هنگام برانگیختگی جنسی و مشارکت در فعالیت تحریک کننده، مثل خودارضایی یا دخول، رخ میدهد) چهار مرحله دارد: هیجان، فلات، ارگاسم و آرامش. واکنش نشان ندادن بدن حین یک یا چند وضعیت، علامت بروز مشکل است.

چه عواملی باعث بروز مشکلات جنسی میشود؟

عوامل متعددی منجر به بروز اختلال جنسی میشود. معمولا، مشکلات ناشی از ترکیبی از دلایل جسمانی، عاطفی، روانشناختی و موقعیتی است که در ادامه به آن اشاره میکنیم:

  • عوامل جسمانی: معلولیت، بیماری یا مشکلات بلندمدت نظیر دیابت، بیماری قلبی، اعتیاد به مواد یا الکل.
  • روانشناختی: بسیاری از اختلالات روانی روی نیاز و واکنش های جنسی تاثیر منفی میگذارد. این موارد میتواند شامل اضطراب، افسردگی، استرس و غیره باشد.
  • عاطفی: احساس خیانت، نارضایتی در رابطه یا اندوهی که رفع نشده تاثیر زیانباری دارد. پایین بودن عزت نفس نیز روی میزان میل و خواسته ی جنسی تاثیر منفی میگذارد. تجربه ی سوء استفاده ی جنسی در گذشته هم بیشتر از آنچه بدانید موثر است و درنهایت احساس میکنید نمیتوانید کاملا وارد رابطه ی جنسی شوید یا از آن لذت ببرید.
  • موقعیتی: تغییر در روتین روزمره، وضعیت یا شرایط زندگی همگی منجر به بروز مشکلات جنسی میشود. مثلا، اگر اخیرا نقل مکان کرده اید، مشکل مالی دارید یا صاحب فرزند شده اید، این موارد روی عملکرد جنسی تاثیر جدی میگذارد.

 

درمان اختلالات جنسی

به طور کلی درمان اختلات جنسی شامل دارودرمانی به منظور کاهش سائق جنسی، درمان اختلالات همراه با انحرافات جنسی مانند افسردگی و اضطراب، درمان شناختی رفتاری و روان درمانی پویشی است. 

1- درمان اختلالات جنسی | آزار خواهی جنسی (مازوخیسم)

در اختلال آزار خواهی جنسی یا مازوخیسم، فرد از تحقیر شدن، کتک خوردن، بسته شدن به زنجیر یا هر نوع رنج و آزار دیگری حین رابطه جنسی لذت می‌برد. درمان اختلال جنسی مازخیسم شامل روان درمانی بینش گرا و درمان شناختی-رفتاری است تا ریشه‌های مازوخیسم جنسی در تجارب گذشته فرد بررسی شود و تفکرات غیرمنطقی که حول محور آسیب به خود است به چالش کشیده شود. در مواردی دارودرمانی، برای درمان افسردگی و درمان شخصیت مرزی و یا دیگر اختلالات همراه مازوخیسم به کار می‌رود.

2- درمان اختلالات جنسی | آزار گری جنسی (سادیسم)

سادیسم، نقطه مقابل مازوخیسم است یعنی فرد از وارد کردن آسیب به شریک جنسی‌اش به لذت جنسی می‌رسد. درمان سادیسم به صورت درمان شناختی-رفتاری به منظور تغییر افکار ناسازگار و ایجاد رفتارهای جایگزین، دارو درمانی و هورمون درمانی به منظور کاهش میل جنسی و احساس تنش برای انجام رفتار‌های انحرافی و سادیسمی همچنین هیپنوتیزم درمانی صورت می‌گیرد.

3- درمان اختلالات جنسی | اعتیاد جنسی

اعتیاد جنسی به احساس اجبار و تمایل پایان ناپذیر برای رفتارهای جنسی گفته می‌شود که پیامدهای منفی زیادی برای فرد به دنبال دارد، درمان این اختلال جنسی مشروط به پذیرش فرد برای تغییر است. درمان اعتیاد جنسی شامل آموزش مهارت‌های لازم برای ارضا نیازهای جنسی به صورت طبیعی، کاهش میل جنسی، آموزش تکنیک‌های مدیریت استرس و مشاوره فردی می‌شود.

4- درمان اختلالات جنسی | بچه بازی (پدوفیلی)

مشکل جنسی بچه بازی یا پدوفیلی، یکی از اختلالات جنسی شایع در دنیای کنونی است. فرد مبتلا به این اختلال که معمولا 5 سال بزرگتر از قربانی است از برقراری رابطه جنسی با کودکان زیر 13 سال که هنوز به بلوغ نرسیده‌اند لذت می‌برد. در این شرایط در کنار درمان فردی که مبتلا به این اختلال است درمان کودکانی که مورد تجاوز واقع شده‌اند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. درمان پدوفیلی شامل دارو درمانی به منظور افزایش کنترل بر تکانه‌های جنسی و روان درمانی‌های طولانی مدت است. درمان شناختی-رفتاری به منظور شناسایی الگوهای فکری منحرف و تغییر آن‌ها، افرایش مهارت همدلی کردن و تغییر رفتارهای ناسازگار برخاسته از آن، انجام می‌شود. دارودرمانی به منظور کاهش فعالیت هورمون تستوسترون و رفتارهای پرخاشگرانه صورت می‌گیرد.

علاوه بر موارد گفته شده در بالا اختلالات جنسی بسیاری وجود دارد که موجب آزار و اذیت شخص و اطرافیانش میشود. اگر شما نیز از این اختلالات رنج می برید می توانید از مشاوره های حضوری و غیر حضوری ما استفاده کنید.

آخرین مقالات

سوالات خود را بپرسید